Vaticaanstad

Een onafhankelijke staat, midden in Rome. Het kleinste land ter wereld. De thuisbasis van de Rooms-Katholieke Kerk. Het staatshoofd is de paus, op dit moment de Duitser Benedictus XVI. Toeristen hotspots in Vaticaanstad zijn de Sint-Pieterbasiliek en de Vaticaanse musea. In de Vaticaanse musea vind je ook de Sixtijnse Kapel. In deze kapel kun je enkele wereldberoemde fresco’s van Michelangelo bekijken. En dan is er nog het Apostolisch Paleis, het woonhuis van de paus.


Tips

Bianca op 03 Jul. 2011 17:20

Een must!! Wij waren bij de basiliek om 7:15 waar een korte rij stond. De basiliek is groots en onwerkelijk. Overal waar je kijkt - prachtig. Om 8 uur kun je de basiliek op: 5 euro als je wilt lopen en 7 euro met de lift. Let wel: met de lift moet je alsnog 320 trappen lopen. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie. Geweldig uitzicht over de mooi aangelegde parken rondom en HET plein. Voor het Vaticaanmuseum moet je buiten de muren om zo'n 15 minuten lopen. Museum opent om 8:30 entree €14 p.p. Elke laatste zondag van de maand gratis. Let wel: hele lange rij, kom vroeg! Hoogtepunt van het museum: Sixtijnse Kapel.


Lisette van Beek op 23 Dec. 2009 16:04

Hoogtepunt van mijn bezoek aan Rome! Beklim vooral de sint-pieters basiliek, maar alleen als je goed ter been bent, de trappen waren zelfs voor ons als 2 twintigers, soms erg moelijk te betreden!! Het uitzicht vanaf de Sint-Pieter is geweldig. Je kijkt uit over het sint-pietersplein, engelenburght en de rest van Rome


Liselore op 20 Nov. 2008 12:19

Het hoogtepunt van Rome (alhoewel het officieel niet bij Rome hoort...)


Lonneke op 22 May. 2008 22:04

Wat moet je er nog over zeggen, samen met de Sint Pieter gewoon doen en je mist iets als je het niet gezien hebt!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome