Het Eilandje is een bruisende wijk in het noorden van Antwerpen die de afgelopen jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen. Het gebied is gelegen tussen de Schelde en het Kattendijkdok en was vroeger vooral bekend om zijn havenactiviteiten. Tegenwoordig is Het Eilandje uitgegroeid tot een trendy buurt waar wonen, werken en ontspannen hand in hand gaan.

Het Eilandje is een plek waar oude en nieuwe architectuur elkaar ontmoeten. Zo vind je er historische pakhuizen die zijn omgebouwd tot moderne appartementencomplexen, maar ook gloednieuwe gebouwen die zijn ontworpen door gerenommeerde architecten. Een voorbeeld hiervan is het MAS (Museum aan de Stroom), dat met zijn markante rode bakstenen toren het skyline van Antwerpen siert. Een wandeling langs de kaaien van Het Eilandje is een absolute aanrader. Hier vind je tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de Schelde. Voor liefhebbers van visgerechten is er de Vistrap, waar dagelijks verse vis wordt aangevoerd en verkocht.

Ook op cultureel vlak valt er in Het Eilandje heel wat te beleven. Naast het MAS zijn er nog heel wat andere interessante musea en tentoonstellingen te vinden. Zo is er het Red Star Line Museum, dat het verhaal vertelt van de vele migranten die vanuit Antwerpen naar Amerika vertrokken, en het Museum Plantin-Moretus, dat gewijd is aan de geschiedenis van de boekdrukkunst. Tot slot is Het Eilandje ook een plek waar volop wordt gewerkt. De buurt is de thuisbasis van verschillende bedrijven en startups, waardoor er een creatieve en dynamische sfeer hangt. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld in het Willemdok Park, een groene oase in het hart van de wijk.

Kortom, Het Eilandje is een wijk die voor ieder wat wils biedt. Of je nu op zoek bent naar cultuur, gastronomie, ontspanning of werk, je vindt het allemaal op deze bruisende plek aan de Schelde.