De Schelde is een belangrijke rivier die doorheen Europa stroomt en een belangrijke rol speelt in de economische ontwikkeling van de regio’s waar ze doorheen stroomt. In België stroomt de Schelde doorheen Antwerpen en is het een belangrijke toeristische trekpleister geworden. De Schelde biedt een prachtig uitzicht op de stad Antwerpen en haar historische gebouwen en monumenten. Langs de rivier zijn er vele wandelpaden en fietsroutes aangelegd die toeristen de mogelijkheid bieden om te genieten van het uitzicht en te ontspannen in de rustgevende omgeving van de rivier.

Een van de meest populaire attracties langs de Schelde is de Antwerpse haven. De haven van Antwerpen is een van de grootste havens ter wereld en biedt een indrukwekkend uitzicht op de enorme containerschepen die langs de Schelde varen. Er zijn verschillende rondvaarten beschikbaar die toeristen de kans geven om de haven van dichtbij te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van de haven en haar rol in de economie van de stad en de regio. Een andere populaire attractie langs de Schelde is het Steen, een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel is gelegen aan de oever van de Schelde en biedt een prachtig uitzicht op de rivier. Het kasteel heeft in de loop der jaren vele functies gehad, van gevangenis tot scheepswerf. Vandaag de dag is het kasteel een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van Antwerpen.

Daarnaast zijn er langs de Schelde ook vele restaurants en cafés te vinden waar toeristen kunnen genieten van lokale gerechten en dranken terwijl ze uitkijken over de rivier. Sommige van deze restaurants en cafés bieden zelfs een drijvend terras aan waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht terwijl ze op het water drijven. Ten slotte zijn er ook vele evenementen die langs de Schelde worden georganiseerd, zoals de Tall Ships Race en het Antwerpse Zomercarnaval. Deze evenementen trekken elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld aan en bieden een unieke ervaring langs de Schelde. Kortom, de Schelde is een prachtige rivier die doorheen Antwerpen stroomt en een belangrijke toeristische trekpleister is geworden.