De Euromast is een opvallend gebouw en een iconische bezienswaardigheid in Rotterdam. Het is een hoge toren van 185 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. De Euromast is gebouwd in 1960 en staat symbool voor de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Euromast begint in 1958, toen Rotterdam een grote internationale tuinbouwtentoonstelling organiseerde. De stad wilde graag een opvallende attractie creëren om de bezoekers te trekken. Architect Huig Maaskant ontwierp een toren van 107 meter hoog, genaamd de Euromast. Het was de hoogste toren van Nederland op dat moment. In 1970 werd de Euromast met een Space Tower uitgebreid tot de huidige hoogte van 185 meter. Op beide hoogtes bevindt zich een uitkijkplatform.
De Euromast staat symbool voor de vooruitgang en wederopbouw van Rotterdam na de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een belangrijk herkenningspunt van de stad en wordt beschouwd als een van de belangrijkste toeristische attracties van Rotterdam.

Waar staat de Euromast nog meer om bekend?

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat de Euromast niet alleen een observatietoren is. Het bevat ook een restaurant genaamd de Brasserie en een hotel. Bezoekers kunnen ook dineren in het ronddraaiende restaurant of genieten van een drankje in de brasserie. De Euromast heeft ook verschillende evenementen en activiteiten het hele jaar door, zoals concerten, feesten en culturele evenementen. Het is dus een multifunctioneel gebouw waar bezoekers kunnen genieten van een maaltijd of zelfs kunnen blijven overnachten.
Daarnaast zijn er verschillende manieren om de Euromast te ervaren. Iedereen gaat met de glazen, roterende Euroscoop lift naar boven, maar niet iedereen durft te abseilen om de toren af te dalen. Het uitzicht vanaf de top van de Euromast is in ieder geval adembenemend en bezoekers kunnen op heldere dagen de skyline van Rotterdam en de haven zien.

Bezoekersinformatie

De Euromast bevindt zich in het hart van Rotterdam op Parkhaven 20. Het is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Voor bezoekers die met de auto komen, is er een parkeergarage vlakbij de Euromast.
Verder is de Euromast het hele jaar geopend, maar verschillen de openingstijden per seizoen. In de zomer is de Euromast dagelijks langer geopend dan in de winter. Om de Euromast te kunnen betreden is het nodig om een entreebewijs te kopen én een reservering te maken.
De Euromast is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo is er een lift naar het restaurant en het uitkijkplatform op 96 meter hoogte. Wel is het goed om te weten dat het platform op 185 meter hoogte alleen bereikbaar is via een trap.