Als je op reis door Istanbul bent, kom je flink wat imposante bouwwerken tegen. Eentje die je aandacht ongetwijfeld trekt, mede dankzijk de locatie dicht bij het bruisende centrum van Taksim, is de Galatatoren. Dit middeleeuwse stenen bouwwerk, oorspronkelijk bekend als de Christustoren dient als een icoon van de stad. Gebouwd in 1348 als onderdeel van de verdedigingsmuur van de Genuese kolonie in Constantinopel, is de toren tegenwoordig een toeristische trekpleister door het panoramisch uitzicht over Istanbul.

Wat kun je zien in de Galatatoren?

De toren zelf is een prachtig bouwwerk met negen verdiepingen en een hoogte van 67 meter. Nadat je de wenteltrap hebt beklommen of de moderne lift hebt genomen, word je beloond met een adembenemend uitzicht op de stad, inclusief de Bosporus en de Gouden Hoorn. Op de bovenste verdieping was er een restaurant, maar die is nu gesloten. Je kan er nog wel komen met een lift om te genieten van een ongekende uitzicht over de stad en de zee.

Fun fact: Volgens een urban legend probeerde Hezarfen Ahmet Çelebi in de 17e eeuw te vliegen vanaf de Galatatoren met zelfgemaakte vleugels. Hij vloog bijna twee kilometer voordat hij veilig landde.

Praktische Informatie

Denk aan de volgende punten als je de Galatatoren wilt bezoeken:

  • Locatie: De Galatatoren bevindt zich in het district Beyoğlu, dichtbij het levendige Taksimplein en de Istiklal-straat.
  • Openingstijden: Dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur.
  • Toegangsprijs: Ongeveer 10 euro per persoon.
  • Beste tijd om te bezoeken: Middag voor een helder uitzicht of avond voor een romantische zonsondergang.

Vanaf de Galatatoren kan je makkelijk een dagje het water op. Je loopt er zo richting het water om bij een van de aanbieders een rondvaart Bosporus te boeken. Het is dé perfecte manier om een andere kant van Istanbul te zien! Je vindt ook de Galatabrug en de Grote Bazaar in de nabije omgeving. Vooral de Grote Bazaar, een historisch marktplaats met nog steeds honderden actieve kramen, is de moeite waard om te bezoeken!

Plan je avontuur via Stedentrippers.nl

Istanbul is een smeltkroes van culturen, tijdperken en architectuur. Net zoals de Hagia Sophia biedt de Galatatoren een uniek venster op de complexe geschiedenis van deze bruisende metropool. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon van een goed uitzicht houdt, de Galatatoren is een must-see attractie tijdens je volgende stedentrip naar Istanbul!